expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass>

Rabu, 21 Jun 2017

HASIL BERCUCUK TANAM DI BELAKANG PEJABAT

Assalammualaikum
Awak baru berpindah di pejabat baru pada tahun lepas bulan September. Ini adalah kerana untuk mengeratkan hubungan suami isteri yang dah lama hidup PJJ (Perkahwinan Jarak Jauh). Selama 6 tahun awak PJJ bersama suami. 

So, di pejabat baru ni ada tanah yang luas di belakang pejabat. Pekebun yang diupah memang rajin menanam pelbagai pokok buah - buahan dan juga ulam - ulaman. First datang sini memang teruja sangat. Kalau nak makan ulam, petik je then terus makan, memang segar ko..

Petola air, cili, kacang kelisa
Seronok petik je..bukan nak makan sangat pun...


Baru petik pagi ni.
cadangnya nak buat sambal itam
Insyaallah, tengok pada kerajinan









13 ulasan:

  1. Wahh bestnya kat office ada kebun.. http://ceritaaisyaismail.blogspot.my/

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang best..tengah tunggu musim buah - buahan pula...

      Padam
  2. Wah, seronoknya dapat bercucuk tanam, dan buahnya pun nampak ranum dan sedap.. Anyway, saya tag nama awak...

    http://starlavenderluna.blogspot.com/2017/06/segmen-bloglist-haslina-july-2017.html

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Tu yang seronok petik...makannya tak juga..hihihihi

      Padam
  4. perghhh mmg best kalau mcmtu, petik je kalau nak.

    BalasPadam
  5. Saya pun tanam sayuran kat rumah saya. Kebanyakan ulaman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulam - ulaman ni senang tumbuh...hihihi
      Rasa puas bila dapat makan hasil titik peluh sendiri kan

      Padam
  6. Alhamdulillah. Ada hasilnya jika berbudi pada tanah. Sedap tu ulam-ulaman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap tu..tambah - tambah lagi pucuk kaki tiga..lemak2 manis..

      Padam

THANKS FOR COMMENT...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails