expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass>

Isnin, 17 Julai 2017

PONDOK KECIL & LABU AIR SAYUNG

Assalammualaikum
Selamat pagi semua.
Awak kalau boleh tiap - tiap hari nak update blog.
Tapi kengkangan masa dan juga idea membuatkan awak terbantut nak update.
Kalau perasan awak selalu update beserta gambar..hihi

Okay kita berbalik kepada tajuk sebenar...
Awak nak cerita sedikit la..
Dihadapan rumah mak ayah awak ada sebuah pondok yang dibina pada bulan Ramadan 2017. Baru lagi sebenarnya. Ayah dan adik lelaki awak yang bertungkus - lumus menyiapkannya sebelum raya. Memang tak sia - sia, sebabnya ramai yang datang kerumah awak semasa raya hari tu diaorang melepak dipondok itu sahaja sambil menikmati juadah raya dan suasana kampung yang sebenar.
So, dipendekkan cerita dipondok ni la tempat kami adik - beradik untuk melepak diwaktu petang.
Kalau nak tidur pun boleh sebab siap ada kipas bagai.
Bila kami anak - beranak balik ke kampung pasti anak awak akan ajak lepak di situ.
Sebab dia akan bawa permainan masak - masak dia untuk bermain pondok - pondok. Biasalah anak perempuan kan.


Ditepi - tepi pondok tu adalah emak awak tanam pokok labu air.
Yang uniknya buah labu air tu semua berbentuk labu sayung.



Anak dara awak siap bergambar la disini.

Anak awak kalau part bergambar memang gedik sikit.







2 ulasan:

  1. Balasan
    1. hihihi...lepak waktu petang sambil ambik angin petang memang best...tambah pula ada gosip panas....hehehehe

      Padam

THANKS FOR COMMENT...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails